Recepty k jarní očistě - ČÁST 3.

25. března 2018 v 17:38 | La Eva
Všechny uvedené recepty jsou určené (nejen) pro moje klientky, které drží jarní či podzimní očistu (detox) spolu s lymfatickými masážemi. Jsou sestavené tak, aby vyhovovaly očistnému procesu.
Jsou současně vhodné pro vegany a vegetariány.


SNÍDANĚ : alá "MLÉČNÁ" RÝŽE S JABLKEM A SKOŘICÍ



Občas to chce změnu a pestrost v jídelníčku, ikdyž i tak mám nejraděj ovesnou kaši, ta se mi asi nikdy nepřejí Usmívající se.
Uvařte do měkka "mléčnou" rýži od Alnatury, pokud neseženete, může být Jasmínová.
- mezi tím si nastrouhám 1 menší jablko
- smíchám se skořicí, rozinkami, kustovnicí, sezamem, dýňovým semínkem, oříšky (můžete přidat cokoliv)
- a asi 3 minuty před ukončením vaření do skoro uvařené rýže toto přidám a nechám krátce povařit.
Na talíři pak posypu kokosem (od Alnatury nemá konkurenci).




POLÉVKA: S ČERVENOU ČOČKOU, HLÍVOU ÚSTŘIČNOU A POHANKOU



Na ghí nebo bio řepkovém či slunečnicovém oleji orestuji cibuli, pak přidám česnek a bobkový list
- přihodím na kostičky nakrájenou mrkev a petržel (dávám mrkve víc asi 3 kusy na 4 litrový hrnec)
- dosolím Himalájskou solí, přidám mletý pepř, nové koření, kurkumu, sezam, mletý kmín a bio zeleninový bujón
- propláchnu ve studené vodě červenou čočku a pohanku, přidám k zelenině
- na kostičky nakrájenou Hlívu ústřičnou přidám a vařím do měkka.

Pokud máte bylinky, přidejte čerstvé nebo sušenou majoránku.



OBĚD MENU: ČOČKA S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU





Tento recept můžete využít na vícero způsobů, buď jako za studena salát nebo základ na rizoto, kam bych přidala ještě zeleninu, včetně mrkve a petržele anebo jako hlavní chod a příloha s Basmati rýží.
- na Ghí nebo kvalitním bio rostlinném oleji orestujte cibuli a pak přidejte na kousky česnek, bobkový list a přidejte omytou a krátce před tím namočenou čočku (namáčím aspoň na hodinu)
- dochutím pepřem, kmínem, přidám Himalájskou sůl, kurkumu a trošku Kari (vše používám od Sonnentor)
Vše dochuťte, jak je Vám libo, nechám na Vaší chuti.

- na kostičky nakrájenou Hlívu ústřičnou přidejte a vařte dokud vše nezměkne. Voda by se měla varem lehce vyvařit, aby zbylo max. na dně 1 cm.
- po uvaření přidám ještě majoránku.

Při očistě podávám s Basmati rýží, kterou nechávám několik hodin namočenou a vyměňuji vodu, nejlépe je to přes noc. Je to kvůli vyplavení těžkých kovů a toxinů z rýže a pak se i lépe vaří.
Vařím pak s Bobkovým listem, mořskou solí a sezamem.




Přeji VŠEM dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama