Červen 2017

Rosacea? Řekla jsem jí "sbohem".

26. června 2017 v 17:32 | La Eva

Další článek, který je věnován těm, kteří trpí onemocněním Rosacea, popř. dermatitídou, ekzémem, ale i akné (po svém 20. roku života), celulitidou, otoky, trávicími a zažívacími problémy, stresem, hektickým stylem života, workoholismem, psychickými problémy, které mají vliv na trávení a zažívání. Ale i dlouhodobými zdravotními problémy, které západní medicína nedokáže diagnostikovat či léčit. Tedy je věnován vlastně skoro všem...



Toto foto je skoro s ročním rozdílem. Vlevo začátek května 2016, kdy jsem se začala léčit TČM (psala jsem o tom v článku ...... ) a vpravo foceno ve čtvrtek 22.6. 2017 ráno po probuzení. Je znát i jiná struktura kůže, opálení, barva. Byla jsem při onemocnění Rosacea hodně bledá, unavená, anemická (chudokrevná) a pobyt na slunci mi vadil. Nyní ho naopak vyhledávám.

Ale o tom psát nechci, Chtěla bych se v tomto článku a pak ještě v některém z dalším, věnovat stravě a tomu, co "ubližuje" našemu zdraví a podporuje všechny tyto onemocnění, které jsem vypsala výše.
Ti z Vás, kteří jsou zdraví jako řípa, jezte si a pijte, co chcete! V dnešním světě a stereotypu, kterým žijeme, neustálém spěchání, vynechávání hlavní jídel (snídaně, oběd, večeře), pracovním nasazení atd. Zaděláno na zdravotní problém mají opravdu všichni!

Důležitým jídlem pro nastartování dne, pro dobrou náladu, psychickou pohodu a abysme vydrželi celý ten pracovní proces je SNÍDANĚ!
A to tepelně upravená! Proč? V krátkosti pro vysvětlení: naše tělo v noci spí a běží na úsporný režim, zároveň regeneruje a obnovuje. I po probuzení naše tělo potřebuje určitý čas, aby se rozproudila energie, krev, lymfa, nastartoval mozek. Pokud do žaludku "šoupnete" něco studeného, syrového, neuvařené mysli s mlékem či jogrtem, dáte si fresh, máte zaděláno na zdravotní problémy a také na nadváhu. Slezina, žaludek, tenké střevo (náš střed) potřebují hodně energie, aby tyto nevhodné potraviny po ránu zpracovali. Místo toho aby se věnovali pěknému a pozitivnímu probuzení a sršeli energií hned po ránu.

Nejvhodnější snídaní jsou kaše na jakýkoli způsob, důležitý je proces varu. Tělo potřebuje po ránu teplo = kalorie ( z latinského slova calor = teplo) a varem obiloviny, z kterých připravujeme kaši získávají další energii potřebnou na rozproudění tekutin (krve,lymfy) a naší Čchi energie. Tím, že vypijeme teplý čaj, kávu, tím do těla nedostaneme potřebnou energii.
Je hodně variant na připravu kaší, najdete spoustu receptů na internetu. Důležité je, abyste obiloviny (ovesné, žitné vločky), rýži, jáhly aj. nevařili v kravském mléce, ale jen ve vodě nebo rostlinném mléce se špetkou soli, poté přidejte semínka, ořechy... Přidejte nakonce plátek másla, pro chuť, ale hlavně pro dobré trávení. Nebudete mít po kaši větry. Můžete přidat sušené ovoce, cokoliv chcete a ozdobit ovocem syrovým, ale to jezte až po pár soustech uvařené kaše.
V létě ve vedrech si občas připravuji místo kaší den předem rýžový nákyp, který jím pak druhý den vlažný - pokojové teploty.

Už slyším, jak říkáte:" Ale já nemám ráno čas!" Udělejte si ho, prostě si ho udělejte!
Večer namočte obiloviny, vločky, rýži a ráno je o to doba varu kratší, stačí dle typu 3 minuty.
Přeci je to naše - Vaše zdraví, náš - Váš život. Buďte kreativní, vařte s potěšením a radostí a i s radostí a potěšením pak své jidlo jezte.
Pokud opravdu moc spěcháte, jsou varianty instantních kaší a můžete si je připravit doma a sníst po příchodu do práce (nejlépe do 1,5 hodiny od probuzení).
Jen prostě dobře a s radostí a potěšením snídejte! Uvidíte, jak se probudí Váš (Číňané "TO" nazývají ŠEN), je to vlastně náš- Váš výraz v obličeji, radost v něm, to, co z Vás září. Pokud nemáte "ŠEN", nemáte chuť do života, nic Vás nebaví a pokud Vám vadí obměny a zkoušení nových věcí, jako je i příprava dobré snídaně pro Vaše zdraví, tak nemáte v dobré kondici Váš "ŠEN" a postupem času dojde ke zdravotním problémům...

Druhou variantou jsou pro snídaně také polévky. Jakékoliv, nejlépe různé vývary, zeleninové, luštěninové.... Je jen na Vás, jakou variantu si zvolíte.

Ti, kteří trpí nadváhou, garantuji Vám, že pokud začnete snídat vařené snídaně, zhubnete nějaké to kilo!
Důležitá je pravidelnost, rytmus a načasování.
Náš střed (trávení, zažívání) vstává brzy ráno, proto je i dobré brzy ráno se dobře nasnídat (nejlépe mezi 7.- 9. hodinou ranní).

A kdy jíst čerstvé ovoce, oblíbené freshe (s nimi to nepřehánějte) ?
Nejvhodnější doba je asi hodinu až dvě po snídani nebo pak po obědě. Kdy naše trávení, náš střed je na svém vrcholu.

Vyzkoušejte alespoň 3 - 4 týdny takto snídat, uvidíte, jak Vám najednou bude lépe, ale hlavně se Vám zdravotní stav zlepší! Věřte, mám to vyzkoušeno sama na sobě a hlavně se dobře cítím se zase konenčně zdravá a mám svůj "ŠEN".

Důležité je samozřejmě také, co jíme celý den a večer.
O vhodných večeřích pro "nemocné" zase někdy příště.

Pokud se chcete dozvědět něco víc a podrobněji o vlivu vařené stravy na naše zdraví, doporučuji nějakou knihu od MUDr. Petra Hoffmanna (lékaře, terapeuta celostní medicíny) v Českých Budějovicích anebo také od MUDr. George Weidingera (vídeňského lékaře, terapeuta celostní medicíny). Oba jsou skvělí, mají dlouholeté zkušenosti a ví, jak dát do rovnováhy tělo.
Oba říkají:" Pokud pacient-klient nedodržuje předepsanou a doporučenou stravu, neléčím ho".


A tato fotka je pořízena také 22.6.2017 přes den u mě v království La Eva. Lehce nalíčená, bez make-upu,jen s pudrem, bronzerem, lehce tužkou na oči a řasenkou. Vše od Dr.Hauschka.

Děkuji VŠEM, kteří si mé rady berou k srdci a řídí se jimi. Jsou převážně mými klienty a vzájemná péče a spolupráce jde pak ruku v ruce. Děkuji Vám za to. Líbající

Letní akce: 20% SLEVA na vybrané masáže La Eva

25. června 2017 v 18:33 | La Eva

V listopadu 2012 mi vyšel článek v časopise Moje psychologie o "antistresové masáži těla".
Bude tomu již 5 let (jak ten čas letí...). S časem jsem se vypracovala a promasírovala na zlepšené technice, vyzkoušela spoustu olejů z řady bio, nejlépe organic, na svých klientech vypozorovala, které oleje mají nejraději a někteří chodí již skoro pátým rokem pravidelně.
Jak sám název napovídá, jedná se o uvolňující, zklidňující, regenerační a aroma masáž celého těla.
Záleží na Vás, zda si vyberete olej na zklidnění s Levandulí, jen tak pro uvolnění a pohodu Citrusový nebo Pomeranč. Na přání Jasmínový olej, který je vhodný obzvlášť pro ženy v předmenstruačním období, pro zklidnění při nadměrném stresu či i fyzickém vypětí. Používá se také proti nespavosti a působí jako afrodisiakum.
Nemůže chybět i Růžový olej a pro muže mám oleje z řady ajurvedských olejů s obsahem Santalového dřeva, Kadidla, Majoránky a Zázvoru.
Všechny oleje jsou silně koncentrované a proto je míchám s kvalitním bio kokosovým olejem, který pak používám ze 2/3 na celé tělo. Jeden z mála olejů, které při dlouhodobém používání nevysušuje pokožku a působí antibakteriálně a dodává současně pokožce hydrataci.

Nejdříve masíruji záda, poté v sedě krk a trapézy, klient si potom znovu lehne a masíruji pak ruce a nohy.

Pro ty, kteří by chtěli vyzkoušet něco jiné a "nevšední", jsem zvolila lymfatickou masáž těla, která je vhodná příležitostně i k odpočinkové masáži. Rozproudí v těle veškeré tekutiny (krev, lymfu,), aktivují se energetické dráhy a má mimo jiné příznivý vliv i pro Vaši pleť. Lymfatická masáž těla je prováděná v rytmu a určitých počtech opakování.




Letní akce trvá od 26. června do 31. srpna 2017.

SLEVA 20% SE VZTAHUJE:

- Antistresová masáž těla v délce 100 minut. Cena po slevě je 800,- Kč

- Lymfatická masáž těla v délce 80 - 90 minut. Cena po slevě je 600,- Kč

Podrobnější informace o masážích naleznete také na mých stránkách: www.kosmetikalaeva.cz


Na tuto akci nelze zakoupit dárkový poukaz!



Přeji Vám VŠEM krásné léto, pohodové, slunečné, užijte si každý den, jak si přejete.

TĚŠÍM SE NA VÁS! Usmívající se
Vaše La Eva

Celulitida, otoky končetin a strava

11. června 2017 v 19:07 | La Eva

Co je to celulitida a proč je i u mladých a štíhlých žen jsem psala v článku z května 2015: Hladká kůže a celulitida.
Je to vlastně taková civilizační nemoc 21.století.
Za vším je nerovnováha organismu v oblasti sleziny a ledvin "díky" nesprávné stravě a stresu.
V krátkosti pro přiblížení... slezina z pohledu TČM produkuje a rozvádí veškerou krev, proudění, zpracovává stravu, je sídlem emocí, stresu, odpovídá za správné zpracování potravy. Pokud je unavená a oslabená, neproudí v těle krev a živiny, jak by měly. Tak i naše energie Čchi. Slezina souvisí se žaludkem a s ledvinami.
Když je slezina příliš slabá a unavená, sáhne pro energii z ledvin (což už je varovné).
Pokud byste se chtěli o slezině a funkci orgánů z pohledu celostní medicíny seznámit více, doporučuji knihy od MUDr. Petra Hoffmanna nebo rakouského lékaře MUDr. Georga Weidingera.
Studuji jejich materiály, knihy a čerpám znalosti převážně od nich.
Ale to jen na okraj.
Taktéž chystám článek vlastně pro nás všechny, v tématu: Co jíst, abychom byli zdraví...

Nemyslete si, že i já nedělám chyby, jím pouze "správně" a dělám vše, tak jak by mělo být.
Jsem přesně ta, která se učí na svých chybách, ale o tom příště. Moji cestu od fitnessky přes veganství, vážné nemoci ( Rosaceu nebo karcinom ) to Vám napíši někdy příště.
Pokud člověk nepozná, neví... Důležité je poučit se z chyb a jít dál a správně.

A na okraj: " Ani ty nejlepší vitamíny nám nejsou k ničemu, když je nedokážeme strávit, protože máme unavenou a slabou slezinu"!!! Pak jen produkujeme hov..ka bohatá na vitamíny a střevní bakterie se radují, protože je to pro ně vlatně takové super hnojivo.
Takže co dělat? Správně jíst!


V první řadě bychom se měli vyhnout alkoholu, hormonální antikoncepci, sladkostem z bílé mouky a cukru, pečivu z bílé mouky, smaženým jídlům, odtučněným mléčným výrobkům a pasterizovanému mléku, čokoládě, syrové zelenině a syrovému ovoci, hlavně po ránu (včetně freshů) !!! , kávě na lačný žaludek (nejhorší kombinace je s kravským mlékem). A proč? Způsobují blokádu a stagnaci (zastavení, skoro ucpání) toku energie, veškerých tekutin v těle, tj. lymfy a krve, včetně hormonů, přináší do těla vlhost a chlad a oslabují slezinu!
Poznáte i to podle toho, pokud máte neustále chuť na sladká, tučná a energetická jídla či nápoje, slezina volá o pomoc! Je oslabená a sní i ledviny, které je naším životabudičem, jsou naším vrozeným ohněm života a pokud budete konzumovat tyto nevhodné potraviny a nápoje, může dojít až k nevratnému oslabení sleziny a poté přijdou na řadu ledviny... A to přeci nechceme!
O dopadu na naše zdraví ani nemluvě. A k tomu všemu samozřejmě patří neustálý stres, ve většině domácností už po ránu, jak všichni pospícháme a nemáme ani čas se pořádně, dobře a správně nasnídat.
Pamatujete, co říkali naše babičky a prababičky ? Nejdůležitější jídlo dne je snídaně a též, že polévka je grunt. O polévkách a proč jíst polévky zase někdy příště.
Ikdyž polévku si můžete dát ihned jako první chod k snídani.

První jídlo dne by mělo (musí být) vařené!!! Proč? Téměř celé naše tělo je velkým trávicím aparátem, veškerá naše tělesná existence je zaměřena na konzumaci jídla a jeho trávení (existence číslo dvě je zachování druhu-rozmnožování,ale bez jídla bychom se nemohli stejně rozmnožovat). To je pravidlo dané již tisíce let a naše tělo je tak nastaveno.
Pokud dodáte tělu něco špatné a nesprávné, odpoví Vám únavou, nervozitou, nemocí, oslabením, nevolností, těžkostí, sníženou imunitou, v nejhorším případě vážným onemocněním a v létě ne příliš žádanou celulitidou a otoky.

A co tedy jíst?
Zařaďte do svého jídelníčku jídla, která posiují slezinu a ledviny, jako je slzovka, jáhly, pohanka, kroupy, obilné kaše, kukuřici (polentu), celozrnnou rýži, amarant, všechny luštěniny, obzvlášť fazole a hrách, houby a veškerou vařenou zeleninu, hlavně pak dýni a mrkev (též jejich barva odpovídá barvě, která posiluje slezinu = oranžovo žlutá). Veškeré vařené obilninové kaše a nápoje (Melta, Caro aj.).
Dále pak krevety, sardinky, ořechy, maliny, datle, ostružiny, hřebíček, fenykl, kmín, bazalka, zázvor, skořice, kopr, pórek, rýže, špenát, citrony, mandarinky, maso, pažitka, česnek, cibule, badyán, třešně.

První jídlo dne,jak jsem již uvedla, by mělo být vařené, jako jsou obilninové kaše popř. polévky.
Kaše by měla být opravdu lehce povařená, ne zalité mysli mlékem či jogurtem! To je to nejhorší, co můžete tělu po ránu dodat anebo velice moderní ranní freshe. Na tyto jídla opravdu zapomeňte!
Můžete si dát kvalitní jogurt, tučný, smetanový anebo misku čerstvého ovoce či Váš oblíbený fresh. Ale až po vydatné a vařené a teplé snídani !
Nyní máme léto a pokud budou teploty stoupat nad 30 stupňů, klidně si můžete dát ráno "studený" (myslím tím pokojové teploty), ale vařený např. rýžový nákyp s meruňkami či broskvemi anebo polentu s jablečným pyré.
Tělu tak dodáte spoutu energie a hlavně jste udělali kus pro své zdraví!
A ještě jedna vychytávka, pokud Vás nadýmá např. po ovesné kaši, zkuste přidat plátek másla či kokosové smetany, hrst vlašských oříšku a bude po nadýmání, mám vyzkoušeno!
Když se konzumují obilninové kaše s troškou tuku, jsou ještě lépe stavitelné.

Najděte si to pravé, co Vás po ránu potěší. Uvidíte, že nejenže zmizí celulitida (vlhkost uložená v dolní části těla nesprávnou funkcí sleziny a dráhy ledvin), ale můžete dát dolů i pár kil! Pokud "rozpumpujeme" tělo i lymfatickou masáží, celulitida, otoky a zadržování tekutin půjdou pryč raz dva.
Jen nezapomínejte, že správná strava je 80% zdraví a krásy!

Až posnídáte, klidně si dejte Váš oblíbený šálek kávy či džus.

Dobrou chuť! Smějící se

ŘASY - regenerace a podpora růstu

4. června 2017 v 18:32 | La Eva

Před dvěma týdny jsem sundala dolů semipermanentní řasy (řasa na řasu), které jsem si zase po roce a půl pauzy na tři měsíce nechala dát. No přeci, abych byla krásná Usmívající se.
Kdo to zkusil ví, že po tomto řasy dostávají opravdu zabrat a je třeba je poté zregenerovat.
Tuto regeneraci si ale můžete udělat každá, ikdyž umělé řasy nepoužíváte.

Nejdříve jsem uvažovala, že si koupím "vyhlášené" sérum za patnáct set, ale zdravý rozum zvítězil a já sáhla po mé oblíbené BIO značce Dr.Hauschka.

Každý večer nanáším po důkladném odlíčení Oční balzám, který aplikuji POUZE !!! na řasy.
Obsahuje Ricinový, Arašídový olej, Včelí vosk, Úročník, Karotku, Měsíček, Třezalku, Nimbu, Olej z meruňkových jader, Kakaové máslo.
Je vhodný i pro velmi citlivé oči, i pro ty, kteří trpí sezónní alergií, podporuje elasticitu a pevnost očního okolí.



Ráno taktéž po ranní očistě, nanesu Oční balzám, tentokrát i na celé oční okolí, včetně řas a pod oči. Asi po hodině se líčím, pokud nanesete balzámu více, jemně setřete kapesníkem. Před barevnou řasenkou (má oblíbená je Dr.Hauschka Volume Aubergine řasenka, která nedělá tvrdý pohled a přitom oči zvýrazní) nanáším novinku od Dr.Hauschka = transparentní gel - řasenku, která oči přirozeně zvýrazní a zpevní, ale i vyživí.
Obsahuje výtažek z Nimby, Světlíku lékařského a Čajovníku, které o řasy i obočí pečují a vyživují je.
Můžete nanášet jako výživu a podklad pod barevnou řasenku anebo samostatně jen pro lehké zpevnění.


Rozdíl vidíte sami na obrázku nahoře. Na den i hodinu přesně foceno.
Horní obrázek - "před" je po sundání umělých řas a dolní obrázek "po" je o 2 týdny později, po aplikaci Balzámu a Gelu.

Nezapomínejte na to, že o oční okolí je třeba se starat velmi jemně a šetrně, přípravky určenými na tyto partie. Netřít a příliš netlačit! Předcházíte tím tak předčasné tvorbě vrásek.

Krásné oči a krásný pohled na celý svět Úžasný.

Vaše La Eva.