TIBI KRYSTALKY - VODNÍ KEFÍR

7. června 2015 v 17:30 | La Eva

Některé zdraví prospěšné bakterie jsou nezbytné pro vybudování silného imunitního systému, tvorbu vitamínů skupiny B, tvorbu serotoninu a jsou nápomocné při snižování či léčbě kožních problémů či alergií. Dále jsou potřeba k tomu, abyste byli schopni rozložit jídlo, které sníte a vstřebat z něj do těla veškeré vitamíny, minerály. K tomu nám napomáhají probiotika. Převážně pro vegany či vitariány jsou zdraví prospěšné probiotika formou vodního kefíru, který je velice lahodný a zdraví prospěšný.
Také důsledkem moderního životního stylu má spousta lidí problémy s trávením a pak celkově špatným zdravotním stavem z důvodu používání antibiotik,chlorované vody, špatné stravy, nedostatku pohybu a stresu!
Probiotika také pomáhají od odkyselení a přemnožení kvasinek v těle (neustálé chutě na sladké nápoje, potraviny, cukrovinky, které tím živí kvasinky - kvasinky rostou z cukru! ).

VODNÍ KEFÍR - TIBI KRYSTALKY (TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA)


Tibetská kefírová houba představuje symbiózu bakterií a kasinek. Jsou to živá zrnka, která rostou a množí se z vody a cukru a přidáním pár kusů sušeného ovoce do nálevu. Pro zajímavost, první zmínky o vodním kefíru najdeme už v bibli. Je to malý zázrak, který vlastně medicína neumí. Vyčistí tělo od toxických látek, zvyšuje imunitu, doplňuje chybějící vitalitu (bioenergii). Kromě jiného také léči a zlepšují průběh těchto onemocnění:
  1. nervová onemocnění a deprese
  2. žaludeční obtíže
  3. problémy se žlučníkem, slinivkou
  4. astma, katary průdušek
  5. sklerózy, vysoký krevní tlak a nemoci srdce
  6. léčí kožní projevy alergií, ekzémy,akné a vyrážky
  7. nemoci jater
  8. ledvinové potíže
  9. chudokrevnost
  10. krevní potíže
  11. nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů
  12. nemoci ženských orgánů
  13. zcela regeneruje imunitní systém
  14. zpomaluje proces stárnutí
  15. infarkty
  16. snižuje cukr v krvi a léčí slezinu
  17. žloutenková dieta
  18. vylepšuje kvalitu pleti a vlasů
  19. obnovuje rovnováhu střev
  20. léčí záněty v těle i na těle
Tibi krystalky jsou bílá průsvitná zrníčka, ale v závislosti od použití druhů cukru či medu nebo přírodních sirupů (agávový, javorový) se mohou postupně zrníčka zabarvit žlutě či hnědě.
Na přípravu potřebujete:
1 - 1,5 hrníčku krystalků, 3l skleněnou zavařovací sklenici, kterou důkladně umyjete, používejte vždy odstátou nebo filtrovanou vodu, nejlépe vodu bohatou na minerály nebo ze studny. (Já nechávám vodu cca 12h odstát ve 3 skleněných lahvích, dobré jsou od mléka).
Odstátou vodu cca 2,5 litru nalejeme do 3l sklednice, rozpustíme 6-9 polévkových lžic (dle chuti, já dávám 6 lžic), až se cukr rozpustí nasypu studenou vodou propláchnuté, čisté nové krystalky, přidám dle chuti či dle toho, co doma zrovna mám buď 3-4 sušené švestky, datle, hrst rozinek (sířené omyjte důkladně v teplé vodě), pak přikryjeme buď gázou, papírovým filtrem na kávu nebo dezertním talířkem. NEZAVÍREJTE natěsno sklenici, explodovala by procesem kvašení.
Můžete dle chuti přidat i citron (nechemicky upravený či pomeranč).
Lahev se nechá na teplém místě stát, v letních měsících proces kvašení trvá cca 36 hodin.
Až je vodní kefír hotov, slijete ho do čistých nejlépe skledněných sklenic a uzavřené necháte v lednici, vydrží až 3 dny.
Celý proces nového nálevu připravíte stejně.
Vodním kefírem můžete také ředit ovocné šťávy, koktejly, v letních měsících chutná i studený.
Doporučuji pít denně ráno nalačno, před každým jídlem i po jídle (50 - 100 ml).

Můj tip:
omezila jsem vařenou a teplou stravu v letních měsících max. na 1/3 denně, jím hodně čerstvé ovoce a zeleniny a během 48 hodin vypiju 2,5 l vodního kefíru. Dnes ( 7.6.2015 ) je to přesně
10 dnů, co vodní kefír piji a zmírnily se mi problémy se zavodňováním, nafouklým břichem, nemám chuť na sladké a celkově se cítím lehčeji.
Budu ráda za jakékoliv poznatky či zkušenosti do komentářů. Děkuji.

Doporučuje se držet protikvasinková kůra minimálně měsíc až tři, omezit veškerý umělý cukr a potraviny s obsahem cukru (i některé druhy ovoce).

Ať Vám zdraví chutná ! Mrkající
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama